2 Temmuz 2013

Site Hitini Yükseltme Teknikleri



1) Web Sitenizi Belli Aralıklarla Düzenli Olarak Düzenleyin.

Birçok SEO uzmanı hep aynı şeyi söylerler: “Sitenizde kaliteli içerik sunun! Bu yapılması gereken en önemli şeydir.” Sitenizin içeriğini güncel tutarak ve düzenli aralıklarla yeni içerikler ekleyerek, sitenizin içeriğini zenginleştirin. Sitenizi ne kadar sık aralıklarla güncellerseniz, insanların sitenize olan alışkanlıkları artacaktır.


2) Arama Motorlarına Kaydolun

Sitenizin içeriğini zenginleştirdikten sonra ilk yapmanız gereken; arama motorlarına sitenizi kaydettirmektir. Sitenizi bilmeyen insanlar, sitenizin içeriğiyle alakalı bir konu da arama yaptıklarında sitenize ulaşamazlar… Bu nedenle sitenizi arama motorlarına kaydettirmeniz önemli bir husustur. Arama motorlarına sitenizi kaydettirmek için aşağıda verilen bağlantıları kullanabilirsiniz.
Google’a sitenizi kaydettirtmek için; www.google.com.tr/addurl/?hl=tr&continue=/addurl,
Bing’e sitenizi kaydettirtmek için; Bing - Submit your Site to Bing
Yandex’e sitenizi kaydettirtmek için; www.webmaster.yandex.com.tr/addurl.xml adreslerini kullanın…


3) Google Araçlarını Kullanın; Google Analytics Ve Google Web Yöneticisi Araçları 


Ülkemizde ve dünyanın birçok yerinde insanlar arama yapmak için Google’ı kullanıyorlar. Bu demek oluyor ki; sitenizi ziyaret etme potansiyeli olan insanların birçoğu, Google üzerinden sitenizi ziyaret edeceklerdir. Sitenizin Google’daki durumunu bilmeniz, size sitenizin içeriğini güncellerken ve yeni içerikler eklerken kolaylık sağlayacaktır. Google pek çok bilgiyi ücretsiz hizmetleri aracılığıyla webmaster’larla paylaşıyor.Google Analytics Official Website - Web Analytics & Reporting ? Google Analytics adresinden ulaşacağınız Google Analytics, ziyaretçilerin web sitenize nasıl ulaştıklarını ve sitede nasıl gezindiklerini görmenize yardımcı oluyor. Özetle, Google Analytics web site performans analizi servisidir.www.google.com/webmasters/tool adresinden ulaşacağınız Google Web Yöneticisi Araçları’da, Google’ın webmaster’lara sunduğu bir diğer ücretsiz servistir. Google Web Yöneticisi Araçları, size sayfalarınızın Google’daki görünürlüğüyle ilgili ayrıntılı bilgiler sunar.


4) Sitenizin Tasarımına Önem Verin 

Sitenizin içeriğinin zenginliği kadar tasarımı da önemlidir. Sitenizde kullandığınız renkler, şablon, yerleşim, yazı biçimi, yazı boyutu, reklam yerleşimi ve site görselleri ziyaretçilerin beğenisini kazanmalıdır. Unutulmamalıdır ki; içerik tek başına bir anlam ifade etmez. Site İçeriği, tasarımla birlikte doğru şekilde ve olması gerektiği gibi kullanıldığında, ziyaretçilerin beğenisini kazanacaksınızdır. Eğer yeterli düzeyde web grafik bilgine sahipseniz, sitenizin tasarımını kendiniz hazırlayın. Web grafik bilginiz yeterli düzeyde değilse ücretli destek alın ya da internette bulunan hazır şablonları kullanın. Önemli bir hususta, sitenizde gereksiz eklenti ya da kod parçacıkları kullanmamanız gerekiyor. Aksi takdirde sitenizin açılış süresi artırabilir ya da ziyaretçileri rahatsız edecek durumlar oluşabilir…


5) Sosyal Medyayı Kullanın 


Günümüzde sosyal medya yaygın kullanılmakta ve sürekli olarak kullanıcı sayısını arttırmaktadır. İnsanlar sosyal medya sitelerinde hatırı sayılır vakitler harcıyorlar. En çok kullanılan sosyal medya siteleri: Facebook ve Twitter’dır. Sitenizde yayınladığınız içeriği, Facebook ve Twitter’da paylaşarak kullanıcıların dikkatini çekebilirsiniz. Siteniz için mutlaka facebook hayran sayfası ve Twitter hesabı açmalısınız. Facebook ve Twitter’in kendi eklentilerini sitenize eklemeyi de unutmayın! Sosyal Medya sitelerin de paylaşılan bağlantıların mutlaka sitenize olumlu yansımaları olacaktır.


6) Seo Çalısmasını Yapın 


3. madde de bahsettiğimiz; Google araçlarını kullanarak sitenize gelen ziyaretçilerin analizini yapmalısınız. Ziyaretçiler hangi bağlantılardan, hangi arama motorundan hangi kelimeyi ararken gelmişler, sitenizde ne kadar zaman vakit geçirmişler gibi bilgilerin ışığında yeni stratejiler geliştirebilirsiniz. Mümkün olduğunca sitenize başka sitelerden bağlantılar verin. Eğer aynı içeriği sunan başka sitelerden bağlantılar alırsanız; Google aramalarında sitenizin yükselmesini sağlayacaktır.

0 yorum:

Yorum Gönder